Giethoorn originals® binnenkort te koop op de veiling op zondag 19 mei in het Kulturhus in Giethoorn!

De geitjes kunnen ook buiten neergezet worden.

Gieterse geiten gemaakt door Gieterse Kunstenaars worden geveild en met de opbrengst wordt een dag georganiseerd voor kinderen uit Steenwijkerland voor wie een dagje uit misschien wel echt onbetaalbaar is.

U vindt op deze pagina de geiten die geveild gaan worden en de naam van de kunstenaar die de geit heeft geschilderd. Onze dank gaat nu vooral uit naar de Gieterse Kunstenaars die hun steun en medewerking hebben gegeven: o.a. Jan Krikke, Lia Gurowitsch, Anne Mercker, Lummie Mol, Alwin Stuit, Klaas van der Veen en zeker ook Bea Buiring, Geke Katers, Anja, Angelique en Jaap. MTN Giethoorn stelt geitje van edelstenen beschikbaar voor de veiling die je binnenkort ook hier aantreft met een foto.

Giethoorn Originals® maakt kunstwerken van geitjes. In alle soorten en maten en in de kleur of met het materiaal dat u wilt. Ook kunt u een geit laten beschilderen door een kunstenaar naar keuze of een workshop geiten beschilderen volgen. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een teamuitje of een familiedag.

Collectors item op bestelling

Bestellingen op maat gemaakt voor klanten

 
 

Sponsors van de Goodie Bag voor 50 kinderen:

♥︎ Albert Heijn Prinsenhoven ♥︎
♥︎ Bloemencentrum Giethoorn ♥︎

Wilt u ook iets sponsoren voor in de Goodie Bag?
Neem contact op met
Angelique van ’t Riet,
telefoon: 06-533 543 05

 
 
parallax background

 

Persbericht

Giethoorn, 31 maart 2019

Gieterse Kunstenaars maken kunstige geiten voor het goede doel.

Al enkele weken staat Giethoorn in het teken van kunst, geiten en kleur. Een aantal buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om het mogelijk te maken om een aantal kinderen uit Steenwijkerland de verrassing van hun leven te bezorgen. Het gaat om een aantal kinderen uit gezinnen in Steenwijkerland, die nog nooit op vakantie zijn geweest of zelden een dagje uit zijn gegaan. De verrassing staat in het teken van al het moois dat Giethoorn biedt en wordt mogelijk gemaakt met de opbrengst van een veiling van Kunstige Gieterse Geiten. Geiten die met liefde geschilderd zijn door Gieterse Kunstenaars. Het project heeft de naam I ❤️ Giethoorn gekregen.

Op een zondag in mei vindt de veiling plaats in Giethoorn. Tijdens deze veiling worden Kunstige geiten geveild in alle formaten, beschilderd door bekende en minder bekende Gieterse Kunstenaars. De opbrengst van deze geiten wordt gebruikt om kinderen uit minder bedeelde gezinnen uit Steenwijkerland de verrassing van hun leven te geven in Giethoorn. Hoe hoger de opbrengst van de veiling des te meer kinderen kunnen gaan genieten.

Twaalf Gieterse kunstenaars zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan om een echte Gieterse Kunst Geit te maken. Mede dankzij Jan Krikke, Lia Gurowitsch, Anne Mercker, Lummie Mol, Alwin Stuit en Klaas van der Veen en daarnaast ook Bea Buiring, Geke Katers, Anja, Angelique en Jaap wordt er tijdens de veiling een groot assortiment kunstige geitjes en bokjes geveild. Daarnaast heeft MTN Giethoorn een geitje van edelstenen (oa. Aquamarijn) gesponsord voor het goede doel!

Foto’s van de Kunstige geitjes zijn vanaf nu te zien op www.ilovegiethoorn.nl. Ook vindt u op deze site informatie over de veiling, de datum, de locatie en de aanvangstijd.

Meer informatie over het project I ❤️ Giethoorn: Angelique van ’t Riet, 06-533 543 05 (initiatiefneemster en inwoner Giethoorn).

Extra informatie:

Afgelopen week onderschreven ruim tachtig organisaties en bedrijven de belofte dat in 2030 geen enkel kind in Nederland nog opgroeit in armoede. Als ondertekenaars van de Alliantie tegen Kindarmoede verplichten zij zich hun steentje bij te dragen. Eén op de 9 kinderen, bijna 400.000 in Nederland, leeft momenteel in armoede.

In Steenwijkerland wordt gerekend met een aantal van ruim 700 kinderen.

Bron: Stentor 26 maart 2019 en Armoedemonitor gemeente Steenwijkerland 2016

 
 

In de pers

 
error: